Interuniversitaire Cursus Caraïbistiek

In het tweede semester van collegejaar 2018-2019 verzorgt het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies te Leiden voor de 33ste keer de interuniversitaire cursus Caraïbistiek. Deelname staat open voor alle studenten van een Nederlandse universiteit en iedereen met belangstelling voor het Caraïbisch gebied. De colleges zullen in het Engels gegeven worden.

Registratie gesloten

Thema’s

In 26 colleges komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: ecologie, kolonisatie, slavenhandel, plantages en slavernij, cultureel erfgoed, contractarbeid, boeren en post-plantage economie, migratie, transnationale gemeenschappen, raciale relaties, de plurale maatschappij, Afro-Amerikaanse culturen, Afro- en Aziatische creolisering, etniciteit, verwantschap en seksualiteit, literatuur en muziek, kunst en cultuur, sociaal- economische ontwikkeling, dekolonisatie, de drugseconomie, lokale politiek en internationale relaties. We hebben het o.a. over de volgende landen: Cuba, Dominicaanse Republiek, Martinique, Jamaica, Nederlandse Caraïben, Puerto Rico, Haiti, Suriname en Trinidad.

Periode

De cursus Caraïbistiek wordt aangeboden in een intensieve cursus van 13 weken van februari tot en met april 2019. Tentaminering vindt plaats in mei 2019 door middel van een schriftelijk tentamen (totaal 10 ECTs).

Locatie

Universiteit Leiden, Lipsius gebouw, Cleveringaplaats 1.

Cursusgeld

Voor studenten bedraagt het gereduceerde cursusgeld € 35,00 waarvoor zij dan tevens toegang tot de KITLV collecties verwerven. Deelname voor derden is beperkt mogelijk, tegen betaling van het volledige cursusgeld € 145,00. Dit is inclusief het lidmaatschap KITLV en toegang tot collecties. Deelname is pas officieel na het insturen van het inschrijfformulier en betaling/ontvangst van deelnamebewijs.

Informatie

Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, Postbus 9515, 2300 RA Leiden, tel. 071-5272372/2295.
E-mail: [email protected]

Word student

Elk academisch jaar organiseert het KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies de Interuniversitaire Cursus Caraïbistiek. Het vak staat open voor studenten van alle studierichtingen en universiteiten alsmede voor alle andere mensen geïnteresseerd in het Caribisch gebied.

Cursusboekje

Hier kunt u het cursusboekje vinden van cursus  2019.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.